Feest – Vanille marsfondant taart!

Foto

Het is een maand erg rustig geweest hier op mijn blog. Dit komt omdat ik het erg druk had met werken. Ik ben van baan aan het veranderen en daarom heb ik nu tijdelijk twee banen. Het fijne nieuws is dat deze hectiek nog maar een week duurt :).

In de maand september was Paul jarig. Hij wilde graag een taart met cake, room en een marsepein laagje ofzo. Mijn zusje maakt deze regelmatig, maar ik ben eerlijk gezegd niet zo’n creatieveling met marsepein. Voor Paul heb ik uiteraard alles over dus ging ik de keuken in.

Het resultaat mocht er wezen! Hij viel goed in de smaak bij onze verjaardagsgasten. Voor de mensen die suikervrij eten.. sorry!

Dit heb je nodig voor de biscuit:

 • 60 g boter
 • 5  eiwitten
 • 6  eidooiers
 • 120 g suiker
 • 120 g bloem

Zo maak je de biscuit:

Verwarm de oven op 180 ºC. Smelt de boter. Klop met de mixer de eiwitten en de helft van de suiker tot stijve pieken. Klop met een garde de eidooiers met de rest van de suiker au bain-marie schuimig. Meng de eidooiers door het eiwit en spatel de bloem en boter erdoor. Vet de taartvorm in en leg er bakpapier in. Schenk het beslag in de vorm en bak de biscuit in de oven in circa 45 minuten goudbruin en gaar. Haal de biscuit uit de vorm en laat afkoelen. Snij de biscuit door midden.

Dit heb je nodig voor de vanilleroom:

 • 45 gram bloem
 • 240 ml melk
 • 200 gram roomboter (ongezouten)
 • 200 gram poedersuiker
 • 1 zakje vanillesuiker
 • vanillestokje

Zo maak je de vanilleroom:

Zeef de bloem en doe dit met de melk in een steelpannetje, klop met een garde de bloem door de melk zodat er geen klontjes in zitten. Zet het pannetje op het vuur en blijf roeren terwijl je het rustig (!) aan de kook brengt. Zodra het kookt draai je het vuur lager (bijna uit). Het bloemmengsel wordt nu dikker, na ongeveer vijf minuten is het dik genoeg.  Doe het mengsel in een kom en bedek deze met plastic folie, laat afkoelen tot kamertemperatuur.

Terwijl het mengsel staat af te koelen klop je in een andere kom de boter en poedersuiker luchtig. Voeg dan het vanille extract toe en blijf mengen tot alles is opgenomen. Als laatste voeg je het merg van een vanillestokje toe.

Zodra het bloemmengsel goed is afgekoeld kun je deze toevoegen aan het botermengsel. Klop het mengsel nog zo’n vijf minuten goed door. Zet de kom dan weer in de koelkast, ongeveer een half uur.  Als de creme stevig (nog wel smeerbaar) is, dan is het klaar voor gebruik.

Dit heb je nodig voor het afwerken: 

 • 150 gr marsepein
 • 150 gr fondant

Je smeert op de onderste plak biscuit vanilleroom en leg die andere plak er boven op. Dan smeer je heel dun een laagje creme bovenop en aan de zijkanten van de taart.

Wat erg lekker is om marsepein en fondant te mengen. Dit doe je door ze goed te kneden. Dan rol je het uit tot een dunne plak en leg je deze over je taart heen. Je drukt de marsfondant van onder naar boven vast, zodat het niet scheurt op de randen.

Geniet ervan!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *