Aardbeien Tompouces

Tompoes

Afgelopen zaterdag vierde we verlaat vaderdag met mijn familie.  We hadden allemaal niet echt de tijd om voor te bereiden dus hielden we het lekker simpel, maar dat is ook lekker.

Ik maakte kleine gebakjes voor bij de koffie in plaats van een dessert. Hier wil ik het recept delen van aardbeien tompouces. De vulling is lekker fris, dus heerlijk met dit weer.

tompouces

Dit heb je nodig voor 8 stuks:

4 blaadjes gelatine, 300 gr aardbeien (schoongemaakt), 1 limoen (uitgeperst), 8 el fijne kristalsuiker, 250 ml slagroom, 4 plakjes bladerdeeg (ontdooid).

6 tl aardbeienjam, 250 gr  witte rolfondant, rode kleurstof.

Zo maak je de tompouces:

– Week de blaadjes gelatine 5 minuten in een kom met koud water. Doe de aardbeien, het limoensap en 4 el suiker in de blender en pureer. Klop de slagroom stijf met 2 el suiker. Schep de aardbeienpuree voorzichtig door de slagroom. Verhit 3 el water in een pan. Knijp de gelatine uit en los op in het water. Schep de opgeloste gelatine door het slagroom mengels en laat in de koelkast minimaal 3 uur opstijven.

– Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de plakjes bladerdeeg in vier vierkantjes en leg ze op met bakpapier beklede bakplaat. Prik met een vork gaatjes in het deeg en strooi er de rest van de suiker erover. Bak de plakjes ongeveer 20 min in de oven (liever niet op hete lucht en niet te hoog in de oven). Neem uit de oven en laat afkoelen.

– Leg 8 deegplakjes met de gesuikerde kant naar boven. Schep de aardbeienvulling in een spuitzak met een gladde spuitmond. Spuit een laag van 3 cm hoog op elk deegplakje. Bestrijk de ongesuikerde kant van de rest van de plakjes bladerdeeg met de jam. Leg ze met de jam kant naar boven op de aardbeienvulling.

– Kneed op een werkblad de rolfondant met de kleurstof tot een marmereffect ontstaat. Dit effect ontstaat door een paar druppels kleurstof op de rolfondant te doen en dan te kneden. Kneed niet te lang want dan wordt de kleur egaal. Rol de fondant uit tot een dunne plak en snijd er vierkantjes uit en leg op elke tompouce een plakje.

Ik deed er nog een blauwbesje op voor het oog.

Veel plezier met maken en geniet ervan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *