Amandel Pistache Vijgen koekjes.

 

Amandel Pistache Vijgen koekjes

Van de week maakte ik Amandel Pistache Vijgen koekjes. De mannen hadden hier niet zo’n lekker idee bij, maar ze hebben hun idee bij moeten stellen. Ze hebben ze met genot opgegeten. Amandel Pistache Vijgen Koekje

Dit heb je nodig voor de Amandel Pistache Koekjes:

Het deeg: 225 gr amandelmeel, 100 gr poedersuiker, 100 gr vijgenjam, 95gr pistache noten.         Glazuur: 20 gr eiwit, 70 gr poedersuiker.                                                                                                                   1 vel ouwel (eetpapier) van 23 x 32 cm.

Zo maak je de koekjes:

Voor het deeg meng je 125 gr amandelmeel met 100 gr poedersuiker. Dit mengsel schep je op een bakplaat.  Draai 95 gr pistache noten fijn en voeg er 100 gr amandelmeel aan toe en meng het door elkaar. Dit mengsel schep je ook op een bakplaat en laat deze en het amandel-suiker mengsel 30 minuten drogen in een oven op 120 graden.

Mix het pistache noten mengsel met de vijgenjam tot een fijne, gladde pasta. Voeg dan het amandel-suiker mengsel toe en meng alles nog 1 minuut tot een samenhangende bal pasta die loslaat van de wand van de kom.

Leg de pasta op het vel ouwel en rol de pasta voorzichtig uit tot een dikte van 8 mm. (De pasta is plakkerig. Bevochtig je deegroller na elke keer rollen lichtjes en veeg de pasta na elke keer af met keukenpapier, zodat de ouwel niet nat wordt).  Laat de pasta dan een uur drogen op kamertemperatuur.

Leg de uitgerolde pasta op een theedoek, met de ouwel kant boven. Zet het vormpje op de ouwel. Ga met een mes langs de buitenrand van het vormpje en snijd dan door de dikte van het vel ouwel heen (anders scheurt het ouwel en worden de randen van de koekjes niet mooi strak) en druk dan het vormpje er door.

Klop met een garde losjes de poedersuiker met het eiwit door elkaar. Klop alles dan steviger tot je een dik, samenhangend en licht plakkerig geheel hebt. Strijk de koekjes dan in met een spatel of een mes. Laat ze 40 minuten drogen op kamertemperatuur of 5 tot 6 minuten in een oven op 120 graden.

Je kunt er nog gesmolten chocolade in dunne lijntjes erover heen spuiten, om ze mooi af te werken.

Ze zijn mooi en lekker!

 

 

4 Reacties op “Amandel Pistache Vijgen koekjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *